Mannen :: CASTRAAT Mazin, geel japanner M, °18/05/16

      Reacties uitgeschakeld voor Mannen :: CASTRAAT Mazin, geel japanner M, °18/05/16
Mazin woont samen met Suzie bij Kayleigh te Sittard (NL).
Hij mag geadopteerd worden vanaf 9 september.

Achtergrond
Op 25 augustus werden 11 ratten in beslag genomen bij iemand die onder bewindvoering staat.

Beschrijving
Mazin is er altijd als eerste bij. Dit haantje de voorste is met geen stokken weg te slaan vanaf het moment dat er aandacht te krijgen is. Hij is heel nieuwsgierig en zal steeds als eerste op verkenning gaan. Hij is een goed beginnersratje maar heeft mannelijke vriendjes nodig die hem aankunnen of een vrouwtje.

Update 15.09.2016
Wat kan ik meer zeggen dan dat dit vier zalige broertjes zijn !! Waar er de eerste weken nog een klein verschil was tussen de durvers en toekijkers, is dit nu niet meer op te merken. Mazin zal nooit twijfel: hop de deur uit, denkt hij! 😀 Ze vinden aandacht gewoon fantastisch, ik kom de kamer nog maar binnen en er plakken meteen vier ratten aan de tralies.

Update 25.09.2016
Donderdag had Yu voor de tweede keer hevige ruzie met een broertje. Dit keer was het met Mazin want hij had een diepe snee in zijn flank :( Met hem moest ik daarom onmiddellijk naar de dierenarts en er is toen besloten om beide heren in één keer te laten castreren omdat het toch wel apart is dat broertjes elkaar zo aanvallen. De operatie is vrijdag gebeurd en ze stellen het beiden goed. Het zijn enorm energieke mannen, ze hebben hun ruimte nodig.

Update 22.10.2016
Mazin was gereserveerd, maar de intro verliep jammer genoeg slecht af. Hij is daarom terug vrij voor adoptie en zal binnenkort een vrouwtje als gezelschap krijgen. Hopelijk doet hij het dan beter in de intro!

Update 17.11.2016
Mazin is gisteren verhuisd naar Kayleigh en zit momenteel in intro met Suzie. Hopelijk klikt het tussen hun zodat Mazin eindelijk gezelschap heeft. Hij is blijkbaar allesbehalve een gemakkelijke rat in een intro…

Update 29/12/’16
Mazin zit nu al een tijdje samen met dametje Suzie. De intro verliep niet super makkelijk, maar Suzie is niet gewond geraakt 🙂 Mazin weet niet zo goed wat hij van andere ratjes moet denken. Suzie wilde graag bij hem komen liggen en hij vond dat wel een tijdje goed en ineens werd hij dan weer boos en begon te egelen. Suzie is gelukkig een rat die hem perfect aanvoelt en liep dan weg en wachtte totdat hij weer gekalmeerd was. Daarna ging ze weer bij hem liggen. Dat werkte echt perfect voor Mazin en zo heeft hij haar uiteindelijk toch geaccepteerd 🙂 Het is een leuk stelletje samen!

Mazin is een leuk lief en rustig ventje 🙂 Hij kan wel nog vervelend doen tegen Suzie als de kooi schoongemaakt is, of als ze in een vervoersbakje/duna zitten waar andere ratjes in hebben gezeten. Hij blijft toch wel wat gefrustreerd van de geuren van andere ratten. Ik heb nog een groep van 8 opvangers op dit moment en als die groep wat uitgedund is, dan ga ik eens kijken of het niet beter is voor Mazin om in een grote groep te wonen. Ik denk dat dit voor hem wel beter zal zijn. Dan is hij ook meerdere ratjes om zich heen gewend. Het is nog maar een gedachte, maar ik denk wel dat dit beter zal zijn. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

Foto’s

05.09.2016
Afbeelding

Afbeelding