Vrouwen :: Snoopy, zwart husky vrouw, °+- 1/08/16

      Reacties uitgeschakeld voor Vrouwen :: Snoopy, zwart husky vrouw, °+- 1/08/16
Snoopy verblijft bij Ellen te Deerlijk samen met Lotta, Freya, Arya en Osha.

Achtergrond
Snoopy is gevonden op Piva, een kokschool in Antwerpen. Ze liep daar rond op de vierde verdieping en is door de lieve mensen van het secretariaat opgevangen totdat we haar konden gaan halen.

Medische beschrijving
Snoopy is binnengekomen met tientallen teken op haar. Daarnaast hebben we ook enkele vlooien van haar afgehaald en heeft ze luisjes. :(
De grootste teken zijn er bij de dierenarts vanaf gehaald, voor de kleinere hebben we haar een product gegeven. Ze zijn momenteel langzaamaan aan het loslaten.

Beschrijving
Snoopy is nog onder de indruk van alles wat er met haar is gebeurd. Het is dan ook niet niks voor zo’n jong ratje. Ze is gedumpt (?) op een drukke school, gevangen en gebracht naar het secretariaat. Daarna ben ik haar gaan ophalen en is ze met de trein en bus naar huis gekomen. Eenmaal thuisgekomen hebben we gebeld naar de dierenarts en zijn we meteen naar daar gefietst en is ze onderzocht.
Dat zijn erg veel indrukken voor een ratje.

Ze verschiet makkelijk als je haar benaderd en ik vermoed dat ze ook zou durven bijten. Ik neem haar dan ook steeds op met een doekje en dan kalmeert ze snel. Ze is bij de dierenarts ook heel flink geweest, ook al zaten er teken op haar wangen, kaak, keel, oren, poten etc. 😥

Ze zit nu vooral in een hoekje en slaapt erg veel. Ik probeer haar zoveel mogelijk gerust te laten zodat ze kan wennen aan haar nieuwe omgeving.
Als alles goed verloopt, zal ze bij de dames van het GOT-nest geïntroduceerd worden.

Updates

25/09/’16
Snoopy verblijft nu een week bij Kayleigh te Sittard. Ze is langzaamaan uit haar schulpje aan het kruipen. Eerst verstopte ze zich alleen maar onder de dekens maar inmiddels loopt ze al meer door de kooi en vindt mij ook erg interessant. De eerste keer dat ze aan mijn gezicht aan het snuffelen was, knabbelde ze ook gelijk aan mijn neus hihi De ondeugd begint eruit te komen!

Qua lichaampje ziet ze er goed uit! Ze heeft ook haar tweede behandeling met Stronghold gehad.

15/10/’16
Wegens de grote drukte in de opvang is Snoopy gisteren samen met Arya, Lysa, Osha en Meera verhuisd naar Ellen in Deerlijk.
Momenteel is ze nog wat aan het bekomen van de verhuis en verstopt ze zich in de vele hangmatten.

01/11/2016
Snoopy is ondertussen volledig ontdooid! Ze komt me met plezier besnuffelen, kruipt in mijn kleren en wil veel spelen. Bij het opnemen spartelt ze nog wat tegen maar uiteindelijk laat ze zich toch doen.

04/12/2016
Sinds twee weken zit Snoopy met Arya en Osha samen bij Lotta en Freya. Ze doet het heel goed met twee vriendinnetjes er bij, de intro verliep dan ook heel vlot.
Snoopy kruipt ondertussen al vaak spontaan mijn schouder op maar verwacht niet dat ze daarbij stil gaat zit. Het moet een beetje vooruitgaan voor deze meid!

30/12/2016
Ondertussen is Snoopy meer en meer het ideale beginnersratje! Ze komt vrolijk naar je toegelopen, klimt op je schouder en geeft graag likjes 🙂 Ze laat zich heel makkelijk opnemen waarna je haar uitgebreid kusjes en knuffeltjes kan geven.
Uiteraard moet dit allemaal niet te lang duren want ze is ook nog steeds een grote ontdekker voor alles wat de wereld haar te bieden heeft.
Van haar passie voor likjes geven werd een kort filmpje gemaakt die je via de link bij de foto’s kan bekijken.

09/01/2017
Vandaag eens een filmpje gemaakt van Snoopy en haar kooigenootjes. Zoals gewoonlijk was Snoopy graag van de partij 😀
Het filmpje kan je terugvinden onderaan bij de foto’s.

Foto’s
12/09 – voor het bezoek aan de dierenarts

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

12/09 – onderweg van de dierenarts naar huis, verlost van een tiental teken
Afbeelding

01/11/2016
Afbeelding

Afbeelding

30/12/2016
Snoopy het likjesmonster:

09/01/2017