Rattenopvang Leusden Logo

Over rattenopvang Leusden

Het ontstaan van rattenopvang Leusden

Hallo, ik ben Ineke. Ik ben geboren in 1957 en run al heel wat jaartjes rattenopvang Leusden. Gek eigenlijk als je bedenkt dat ik tijdens mijn eerste ontmoeting met tamme ratten helemaal niet zo enthousiast was. Die staarten vond ik maar niks.

opvang op zolder

Op zolder

Sinds onze 4 tamme ratjes in 1998 in huis kwamen is de liefde vanzelf gegroeid. Mijn kinderen wilden graag ratjes en mijn man vond ze ook leuk. Dus eerst informatie opgezocht via een boekje uit de bibliotheek. Ratjes bij een rattery gereserveerd en een grote kooi besteld bij de dierenwinkel. Ik wist toen nog niet van het bestaan van een rattenopvang. Omdat ik in die tijd ook op de dierenambulance reed als vrijwilliger, bleef het niet lang bij slechts 4 ratjes als huisdier.

opvang op zolder

Op zolder

Er was voor gevonden ratjes nergens een opvangadres en tsja, dan bied je je toch aan als er weer eens zo’n zielig exemplaar op straat gevonden wordt. Natuurlijk was het toen niet de bedoeling om zo grootschalig ratjes op te vangen, maar alle gedumpte ratjes zelf houden kon op een gegeven moment niet meer. Dus dan ga je toch ook herplaatsen. Daarbij komt automatisch ook dat mensen je weten te vinden als rattenliefhebber en dan komen er vanzelf de eersten die afstand willen doen.

De dagelijkse praktijk

losloopplek voor de opvang ratjes

De losloopplek

Het grootste aantal ratjes die in de rattenopvang Leusden zaten was ruim over de 100. Het varieert per week hoeveel opvangers er zijn, maar beneden de 30 komt het eigenlijk nooit. Er zitten ook altijd een flink aantal niet plaatsbare ratjes. Bijna 16 jaar is het hier een komen en gaan van opvangratjes. Hoewel het enorm veel tijd en geld kost, en ook emotioneel best zwaar is run ik de opvang nog steeds met liefde. Ik heb zelf nog maar een paar ratjes, tijd voor meer eigen ratjes heb ik niet en de kooiruimte is nodig voor de opvangertjes.   De webshop Friemels & Frunniks helpt  mee de opvangratjes de zorg te geven die ze nodig hebben. Iedereen die dit mogelijk maakt namens mij en de ratjes dank hiervoor.

 

Contact

Door de drukte en omdat ik sowieso de voorkeur geef aan persoonlijk contact, plaats ik geen overzichten van ratjes in de opvang op internet. Ik ben wel bereikbaar via e-mail: ineke_arts@hotmail.com. Ik zal proberen zo snel mogelijk te reageren.
kooien van rattenopvang Leusden

 

Doneer aan rattenopvang Leusden