Over rattenopvang Rathalla

Het ontstaan van rattenopvang Rathalla

Miriam KoppenHallo, ik ben Miriam en de crazy rat lady achter rattenopvang Rathalla in Tilburg-Reeshof. De opvang is in maart 2016 officieel van start gegaan. Hiervoor ben ik een opvangadres geweest voor Parzival en Samsam.

Helaas is de particuliere opvang (dus afstand) per 30 mei 2017 gestopt, met uitzondering van de groepen die nog op de wachtlijst staan. Vanaf nu worden in principe alleen nog terugkomertjes en dierenambu ratjes opvangen. Waarom? Ik zit nu constant op 20+ ratten en wachtlijsten, en dit is gewoon niet meer te behappen voor me. Het gros van de dieren komt via afstand binnen, dus vandaar deze drastische maatregel.

De dagelijkse praktijk

Over het algemeen zijn er tussen de 10 en 20 dieren aanwezig in de opvang, maar er zijn ook wel eens uitschieters naar boven.
rattenopvang RathallaIk vang op naast mijn fulltime baan (40+ uur in de week). Omdat de diertjes dan toch op de eerste plaats komen (dierenartsafspraken, aandacht geven, kooien schoonmaken en dergelijke gebeurt toch meestal in de avonden en weekenden), naast het huishouden, hobby’s en sociale verplichtingen, kan het soms even lastig plannen worden voor afspraken. Ik doe echter wel mijn best, maar spontane bezoekjes zitten er meestal helaas niet in.

Contact

Kijk voor meer info en nieuws op de Facebook-pagina van Rathalla.

Plaatsbare ratjes in de opvang kun je vinden in de foto-albums op de Facebookpagina, maar ook hier op deze website, en in de Rathalla-rubriek op het forum.