Over opvang Ratopia

rattenopvang Ratopia logo

De doelstelling van VZW Rattenopvang Ratopia

VZW Rattenopvang Ratopia is een vrijwilligersorganisatie met als doel tamme ratjes een tweede kans te geven. De diertjes komen om zeer uiteenlopende redenen bij ons binnen. Het is onze taak om deze ratten, indien nodig, mentaal en fysiek er bovenop te helpen en ze vervolgens te herplaatsen bij een geschikt baasje. Ons tweede doel is mensen correct informeren over het houden van deze leuke dieren.

Onze werkwijze

VZW Rattenopvang Ratopia werkt met opvanggezinnen die verspreid zijn over heel Vlaanderen en Nederlands Limburg. De vaste opvanglocaties bevinden zich in Leuven en Diest en daarnaast zijn er nog een 6-tal andere opvanggezinnen. Bij onze opvanggezinnen worden de ratjes opgevangen in een huiselijke sfeer. Op deze manier kunnen we hen dagelijks verzorgen en laten loslopen, de juiste medische verzorging geven, knuffeltherapie toepassen, enz.

Onze website

Op onze website lees je natuurlijk meer over ratjes in opvang en onze voorwaarden. Je kunt hier ook informatie vinden over huisvesting, gedrag en gezondheid van ratten. Er is een forum en een webshop met heel veel hangmatjes en leuke artikelen voor het baasje. Vaak hebben we ook kooien, vervoersmandjes en goede tweedehands spullen in de shop.

Contact

Heb je interesse in ratjes, adoptie van metekindjes, wil je afstand doen of heb je vragen over het verzorgen van deze dieren, kijk dan op onze website www.ratopia.be

Houd er alstublieft rekening mee dat Ratopia vrijwilligerswerk is en dat wij dus niet steeds onmiddellijk kunnen antwoorden op de vele chatberichten, mails of telefoons. Hartelijk dank hiervoor!

please adopt us